меню
24.05.2024

Студенти НАУ зможуть навчатися та працювати в ДТЕК Київські електромережі за дуальною формою освіти

ДТЕК Київські електромережі та Національний авіаційний університет (НАУ) уклали угоду про співпрацю. За її умовами студенти профільних спеціальностей столичного навчального закладу зможуть зокрема брати участь у проєкті «Дуальна освіта», що діє на підприємстві з 2019 року. Отримання освіти за дуальною формою навчання дозволяє поєднувати навчальну теорію з практикою в реальних виробничих умовах та отримати робоче місце за фахом в одній з найбільших приватних енергокомпаній країни.

Угоду про співпрацю підписали генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар та виконувачка обов’язків ректора Національного авіаційного університету Ксенія Семенова. Захід відбувся 21 травня в Академії ДТЕК в присутності студентів та викладачів столичного вишу. 

studenti-nau-zmozhut-navchatisya-ta-pracyuvati-v-dtek-kijivski-elektromerezhi-za-dualnoyu-formoyu-osviti-2
Підписання угоди між НАУ та ДТЕК Київські елекромережі

Залучати молодих людей на наше підприємство – це один з наших пріоритетів. Вони є рушійною силою змін в енергетиці та її розвитку. Тому ми розширюємо кількість навчальних закладів, з якими співпрацюємо. Адже потрібно буде не лише відновлювати зруйноване ворогом, а й створювати нову енергоінфраструктуру – основу для відбудови України та економіки.

Денис Бондар Генеральний директор ДТЕК Київські електромережі

За умовами співпраці, студенти енергетичних спеціальностей НАУ починаючи з нового навчального року зможуть долучитися до програм дуальної форми освіти, що діють в компанії. Студенти старших курсів профільних спеціальностей поєднуватимуть навчання у НАУ та виробничу практику в ДТЕК Київські електромережі. З усіма охочими, після співбесіди, укладуть угоду, за якою вони отримуватимуть зарплатню та повний соціальний пакет (відпустка, медичне страхування, лікарняні). Після успішного завершення навчання за дуальною програмою їм буде запропоновано стати частиною команди ДТЕК.

Я би хотіла подякувати нашим новим партнерам. Наші студенти працюють в компанії ДТЕК. Тепер університет тісніше буде з вами взаємодіяти в спільних навчальних програмах, і в стажуваннях, і в дуальній освіті. Від імені університету дуже вдячна, що ДТЕК Київські електромережі починає з нами працювати. Думаю, що подальша співпраця у нас буде дуже хорошою.

Ксенія Семенова Виконувачка обов’язків ректора Національного авіаційного університету
studenti-nau-zmozhut-navchatisya-ta-pracyuvati-v-dtek-kijivski-elektromerezhi-za-dualnoyu-formoyu-osviti-6
Екскурсія на електропідстанцію ДТЕК Київські електромережі

Перед підписанням угоди студенти НАУ відвідали одну з найсучасніших столичних високовольтних підстанцій. На власні очі спостерігали за роботою енергетичного обладнання, що забезпечує електроенергією центральні райони міста Києва. Також студентам провели ознайомчу екскурсію Академією ДТЕК. Вони відвідали навчальні класи та аудиторії, зокрема спробували за допомогою VR-тренажеру вивести в ремонт обладнання електропідстанції.

ДТЕК Київські електромережі дав мені можливість самореалізуватися за тим напрямом, якому я навчався. Сам масштаб компанії, люди та підхід до роботи відіграли головну роль у розвитку мене як фахівця та, в подальшому, як керівника. Ти тут постійно навчаєшся на тих завданнях, з якими маєш справу, на програмах розвитку в Академії ДТЕК. Отримуєш конкурентний рівень заробітної плати.

Віталій Боженко Колишній студент НАУ, а тепер начальник відділу управління даними мереж ДТЕК Київські електромережі
studenti-nau-zmozhut-navchatisya-ta-pracyuvati-v-dtek-kijivski-elektromerezhi-za-dualnoyu-formoyu-osviti-9
Студент НАУ випробовує VR-тренажер

ДТЕК Київські електромережі започаткував проєкт «Дуальна освіта» у 2019 році. За 6 років за програмою пройшли навчання більше 70 студентів. З них 76% (53 студенти) отримала постійну роботу на підприємстві. Окрім НАУ, в проєкті беруть участь ще п’ять вишів: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний університет харчових технологій, Київський електромеханічний фаховий коледж та Київський енергетичний фаховий коледж.

зв'яжіться з нами

Зв'яжіться з нами